Osmanlı Sarayında Aşure Yapımı | Sofra

Bereketin ve paylaşmanın simge lezzeti aşure tarifi Sofra'da...

Aşure nasıl yapılır? Aşurede kullanılan baklagiller nelerdir? Sümeyye Baltacı'nın sunumuyla Sofra sizlerle...

Sofra'ya bu hafta Tenzile Telli konuk oldu.

Osmanlı sarayında aşure yapımı ve dağıtımı nasıldı? Aşurede kullanılan baklagiller nasıl hazırlanmalı? Mutfakta sürdürülebilirlik için neler yapılmalı?

00:00 Sofra
04:00 Bereketin ve paylaşmanın simge lezzeti Aşure Tarifi Sofra'da...
07:00 Türk mutfak kültürümüzde aşurenin yeri
08:00 Osmanlı sarayında aşure yapımı ve dağıtımı nasıldı?
10:00 Aşurede kullanılan baklagiller nasıl hazırlanmalı?
16:00 Osmanlı mutfak kültüründe şerbetler
25:00 Hatay'ın yöresel lezzeti "Şeyh Mualla" tarifi Sofra'da...
30:30 Mutfakta sürdürülebilirlik için neler yapılmalı?
39:00 Diyetteyken aşure yenilebilir mi?
46:00 Aşure hangi koşullarda saklanmalı?

DİĞER PROGRAMLAR

TÜMÜ
-->
Enderun Sohbetleri
-->
Fıkıh Meclisi
-->
İki Mısra Arası
-->
Yüzler Ve İzler
-->
Aile Çatısı
-->
Doğudan Batıya Tarih
-->
Bir Soru Bir Cevap
-->
Ahmet Özhan İlahileri
CANLI YAYINA MESAJ GÖNDER