Babadan miras kalma yazlığa gittiğimizde seferi olur muyuz?

Hangi durumlarda seferilik geçerli olur? Seferilik mesafesinde miras kalan eve tatile gidildiğinde seferi sayılır mıyız?

Dr. Hüseyin Kayapınar Müslümanların ibadetlerinin gerekliliklerini yerine getirmenin ön şartı durumundaki temel dini bilgi ve bilgilere dair soruları cevaplıyor.

Soru: Eşimin köyde babasından kalma kardeşleriyle ortak bir evi var. Henüz paylaşmadılar, kardeşi oturuyor. Bayramda gittiğimizde eşim veya ben seferi olur muyuz?

Cevap: Bu konu ihtilaflı. Bir görüşe göre bir kimsenin memleketinde babadan kalma evi varsa oraya gittiği zaman orada mukim olur yani namazı tam kılar. Bir grup alime göre ise misafir hükmündedir, seferi olarak kılması gerekir. Misafir hükmünde olduğunu savunanlara göre seferi olarak kılması gerekir. Mukim olduğunu savunanlara göre tam olarak kılması lazım. Bu iki görüşten hangisine uyarsa Allah kabul eder. Bu soruyu soran hanımefendi ise kocasına tabidir. Bunu soran eğer erkekse, o zaman eşinin orada ortak evinin olması mukim olmalarını gerektirmez. Yani bu soruyu soran erkekse eşinin babasından kalan eve gittiklerinde seferi olurlar. Ama soruyu soran kadınsa o takdirde iki görüş var. Bunlardan birisini uygular.

DİĞER PROGRAMLAR

TÜMÜ
-->
Enderun Sohbetleri
-->
Hadis İklimi
-->
Sahur Sevinci
-->
Yön Verenler
-->
Bilim ve Ötesi
-->
İslam'ın Işığında Günümüz Meseleleri
-->
Bayram Sohbetleri
-->
Düşünce ve Hayat
CANLI YAYINA MESAJ GÖNDER